Gazdaság

Erős minuszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 839 pontos csökkenéssel, 13 560 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 5,83 százalékkal gyengült.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője még a nyitás előtt elmondta, hogy a befektetői hangulat pesszimista lett, így negatív nyitásra számítanak Magyarországon, és a többi európai tőzsdén is. A tőzsdeindexek délelőtt várhatóan maradnak is a negatív tartományban. A csütörtökön várt kamatdöntések és az Egyesült Államokból érkező makroadatok délután megmozgathatják a piacot.

Összességében negatív tartományban, visszafogott kereskedést vár az elemző. A Magyar Telekom első háromnegyed éves profitnövekedése ugyan meghaladja az elemzői várakozásokat, de az általános pesszimista hangulat miatt ez a tény csak minimálisan javíthatja a részvény árfolyamát – mondta Illés László.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője ugyancsak esést vár a mai tőzsdenapon, ennek mértéke kérdéses. A Richter és esetleg az Egis papírjai állhatnak ellen a lejtmenetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik