Gazdaság

Szili: paradigmaváltás szükséges

Szili Katalin házelnök paradigmaváltást, Parragh László, az MKIK újraválasztott elnöke pedig a megakadt vagy el sem kezdett szerkezeti átalakítások folytatását sürgette a kamara tisztújító küldöttgyűlésén csütörtökön a Parlamentben.

A pénzügyi válság kihívásaira, a gazdasági hatások mérséklésére a gondolkodásban, hozzáállásban paradigmaváltásra és a nemzeti gazdaságfejlesztési program elindítására van szükség – mondta Szili Katalin.

Hangsúlyozta, hogy a nemrég megalakított Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács – amelynek az MKIK is tagja – segíthet az új gondolkodásmód kialakításában, abban, hogy a szociális és természeti-környezeti tényezőket se lehessen figyelmen kívül hagyni a gazdasági döntéseknél. Erős nemzetgazdaság biztosíthatja csak az ország ellenállóságát a kedvezőtlen külső hatások ellen – mondta.

Hosszú távon a Magyarországnak jóváhagyott nagy hitelkeret csak akkor jelent megoldást, ha megindul, illetve folytatódik a szerkezeti átalakítás az oktatás, az egészségügy, a közteherviselés és a nyugdíjrendszer területén – fejtette ki Parragh László, akit a küldöttgyűlés újabb négy évre az MKIK elnökévé választott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik