Gazdaság

Érdemben erősödött a forint

Már 253 forintot adnak egy euróért a bankközi devizapiacon Budapesten. A régiós valuták is erősödnek, kereskedők beszámolója szerint a piac kezd visszatérni a normális kerékvágáshoz.

A budapesti bankközi devizapiacon tíz óra körül 252,95/253,05 forint volt az euró árfolyama, ami újabb komoly erősödést jelent a szerdai – de még a hajnali kereskedésben is jellemző – 256,30/60 forinthoz képest.

A kereskedők elmondták, hogy a piacnyitásra az optimista hangulat nyomta rá a bélyegét: az ázsiai tőzsdék indexeinek kedvező alakulása, a feltörekvő devizák iránti érdeklődés megnövekedése, a régiós devizák, köztük különösen a zloty látványos erősödése a forintnak is lendületet adott. A forgalom élénk, és a vételi és az eladási ajánlatok közti különbség szűkült, “piacosabb” sáv mellett alakult ki a 253 forint körüli euró/forint árfolyam – mondták kereskedők.

A forint a dollárral szemben is erősödött: az amerikai deviza árfolyama 192,00/10 forint volt csütörtök délelőtt a szerdai 198,50/199,00 forint után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik