Gazdaság

Az SZDSZ három témát visz a csúcsra

Az SZDSZ a költségvetési takarékosságra, a magyar vállalkozások versenyképességét növelő adóintézkedésekre, illetve az euróbevezetés céldátumának meghatározására koncentrálna a szombati nemzeti csúcson.

A napról napra terebélyesedő krízis világméretű bizalmi válságra vezethető vissza – fogalmazott Kóka János, a párt frakcióvezetője. Ebben a válságban a fizetőképesség iránti hit rendült meg, a pénzintézetek pedig nehezebben nyújtanak kölcsönt, mert kevésbé hisznek abban, hogy az adós tud fizetni. Ennek következtében visszaesik a termelés, a fogyasztás, eltűnhetnek munkahelyek, a befektetések veszíthetnek értékeikből és a gazdaság lassul.

„Jelenleg a stabilitás megteremtése a legfontosabb. Az, hogy tízmillió magyar biztonságban tudhassa befektetéseit, munkahelyét és tulajdonát” – mondta. Pénteken Fodor Gáborral együtt, közgazdászok és a gazdasági élet meghatározó szereplőinek segítségével finomítják az SZDSZ javaslatát, amelyet szombat délelőtt az SZDSZ országos tanácsának is bemutatnak. Ezt követően a pártelnökkel közösen képviselik a szabad demokratákat a nemzeti csúcson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik