Gazdaság

Az Amazon.com e-könyv olvasója óriási siker

a Kindle nevű eszköz 400 dolláros ára ellenére már a forgalmazás második napján hiánycikké vált.

A 88 ezer kiadványt olvasó gép konkurense, a majd’ kétéves Sony Reader több formátumot támogat, mégsem volt ekkora sikere. Annak ellenére sem, hogy a Kindle-re letöltött könyvekért, újságokért és más tartalmakért fizetni kell.

Lehallgathatatlan a Skype
a német titkosrendőrség szerint. A nettelefonos szoftver titkosítását a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) nem tudja feloldani, így a Skype-on csevegő terroristák ellen tehetetlenek – ismerte el a hivatal első embere.

Nem biztonságosak a közösségi oldalak.
Az iWiW-hez hasonló Facebook egyes alkalmazottai titkos adatokat adhattak ki felhasználóikról. Ráadásul az oldal adatvédelmi szempontból aggályos megállapodást kötött 40 webhellyel – ezek között van például az Amazon.com. Így könyv-, vagy DVD-vásárlásainkról a Facebook üzenőfalán minden ismerősünk tudomást szerez, ami nem csak a karácsonyi ajándékozásnál lehet kellemetlen.

Plazma és LCD helyett jön az OLED tévé.
A Sony a múlt héten dobta piacra mindössze 28 centi képátmérőjű készülékét. Ennek kontrasztja százszorosa (!) a mai tévékészülékekének, ám ára 300 ezer forint feletti.

Az irodai megpróbáltatásokról készíttetett tanulmányt a Canon.
A munkahelyi stressztényezők listáján előkelő helyen állnak a bosszantó nyomtatási és informatikai problémák. Ezek az európai dolgozók egyharmadánál okoznak komoly, sokszor tettlegességig fajuló frusztrációt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik