Gazdaság

Továbbra is a Molra figyel a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,39 pontos emelkedéssel, 27 824,68 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,33 százalékkal erősödött. A Mol-sztori kihatását az elemzők eltérően értelmezik.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője arra számít, hogy folytatódik a „Mol-sztori”. A befektetők arra spekulálhatnak, hogy az OMV keddi szándéknyilatkozatát nyilvános vételi ajánlat fogja követni a Mol-részvényekre, és ez a mozgató erő tovább emelheti az olajpapír árfolyamát.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője inkább lefelé tartó piacra számít. Véleménye szerint a befektetők csalódottak lehetnek, hogy végül is nem történt előrelépés a Mol felvásárlási történetében, és „visszaadhatják” a kedden megvásárolt papírokat. Emiatt csökkenhet az olajrészvény ára, ami a piacot is lefelé húzhatja.

A Quaestor elemzője szerint a nemzetközi hangulat alapján délelőtt pozitív tartományban mozoghat az index. Délután viszont az amerikai tartós fogyasztási cikkek augusztusi rendelésállományáról megjelenő adat fordíthat a piacok irányán, amennyiben az adat nagyobb mértékben eltérne a várakozásoktól.

A Raiffeisen elemzője szerint nemzetközi oldalról nem várható komoly hatás, a külföldi piacokat gyenge aktivitás, kivárás jellemzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik