Gazdaság

Heal Edina

A hallgatóság megnyerése a mi részünkről sem rizikómentes - ismeri el a Sláger Rádió vezérigazgatója, annak kapcsán, hogy két fenegyerekének túlkapásai miatt a médiatestület már többször elmeszelte a csatornát.

– Csak az idén 28 millió forint büntetést szedett össze a Sláger Rádió a Boros-Bochkor páros magatartásán, akik az Országos Rádió és Televízió Testület szerint a Bumerángban nem határolódtak el a drogfogyasztástól, illetve a testi fenyítés kilátásba helyezését humorforrásnak tekintették. Hogy bír odabent a két hóhányóval?

– Szó sincs arról, hogy kezelhetetlenek lennének. Az ORTT sokkal inkább fel tud bosszantani. Hadd meséljem el egy büntetés történetét, hogy el tudja dönteni, ki a szőrszálhasogató.

– Jó, hallgatom a vádiratot.


Heal Edina 1

Fotó: Lakos Gábor

– A Bumeráng nemrég Ivád játszóterének megépítése érdekében gyűjtést rendezett. Vagyontárgyak csereberéjét hirdettük meg. A játék lényege az volt, hogy mindig csak egy, az előző tárgynál drágább dolog lehetett a cserealap. Össze is jött 3,5 millió forint.

– Mi ezzel a baj?

– Az, hogy egy hallgató sms-eiben viccesen a partnere testét ajánlotta fel, és a műsorvezetők azzal, hogy beolvasták és nevetéssel jutalmazták az üzeneteket, félreérthető módon azt sugallták, a szexuális partner anyagi javakért elcserélhető, minek következtében kaptunk egy vaskos büntetést.

– Mondjuk az ilyen jellegű poénon én sem nevetem magam halálra, de ezt ugye megérti.

– Elfogadom, bár gyanítom, ha hallotta volna a műsort, teljesen másképp vélekedne, hiszen a humor az eredeti környezetéből kiragadva nehezen értelmezhető. Egy a lényeg, csupa ilyenből jött össze az említett 28 millió forint. Hadd mondjam el, a vádakat ügyvédeink rendre megkontrázzák, így a befizetett összeg ennek vélhetően csak a töredéke lesz.

– Nem fél, hogy áprilistól, amikor a Story TV műsorára tűzi a Bumerángot, duplán ki lesznek téve az ORTT támadásának?

– Nézze, a szexuális témákat leépítettük, a politikaiakat szintén száműztük a műsorból, de mindent nem tudunk elhagyni. A hallgatóság megszerzése a mi részünkről is rizikóval jár, e nélkül nincs siker. A show televízióra alkalmazásával a fanatikus rajongók kívánságát teljesítjük. Nincsenek kevesen, ráadásul elég elszántak. Most éppen Voga János gurgulázó kacaját követelik csengőhang formájában…

– Különös perverzió, úgyhogy lapozzunk is. Mit szól Demcsák Zsuzsa meghurcolásához erotikus fotói és férje állítólagos maffiaügyei miatt?

39 éves
Végzettsége: közgazdász (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola)
Kedvencek
Könyv › Alexander McCall Smith:
Az első női detektív iroda
Film › Ponyvaregény
Zene › PJ Harvey
Hobbi › festés

– Tudnia kellett, hogy ki fogják készíteni. Megértem, hogy visszalépett. Régen lemezkiadónál dolgoztam, így a hozzánk igazolt művészekkel együtt sok kellemetlenséget éltem meg a média „mindent tudása” miatt. Ezért gondolom azt, hogy aki ember tud maradni ebben a közegben, az minden tiszteletemet megérdemli.

– Kaszás Attilának ez sikerült?

– Igen, mélyen megrendített a halálhíre. Az unokatestvérem nemrég szintén átesett egy agyvérzésen, azzal a különbséggel, hogy tíznapos küzdelem után felépült. Azért is döbbenetes ez az egész, mert Kaszás Attila tragédiája bárkivel megtörténhet. Velem is, aki állandóan bioételeket eszek. Erre mondja a kollégám, aki viszont nem sajnálja magától a kolbászt és a szalonnát, hogy mindegy, mit eszünk, a sorsunk úgyis előre meg van írva.

– Ahogy talán Szabó Tamás kiugrása is meg volt. Mit szól ahhoz, hogy a katolikus tábori püspök egy szerelem miatt hátat fordított az egyháznak?

– Azért vagyunk emberek, hogy gondolkodjunk. Ha ezt tesszük, gyakran meg is gondoljuk magunkat. Egy tévesen, vagy csak nagyon régen meghozott döntés miatt, illetve azért, mert egyszer valaki nemet mondott a szerelemre, nem hiszem, hogy egész életében szenvednie kellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik