Gazdaság

Rajtaütés után bezárták a Konzolvilág

nevű, elsősorban elektronikus játékok szoftvereit és hardvereit árusító budapesti üzletet,

amely illegálisan kínálta játékkonzolok átalakítását, s magukat a játékszoftvereket. A vám- és pénzügyőrség akciója során többek között PC-ket, Play Station 2-ket, chipeket és pendrive-okat foglalt le.

Drágulhatnak a digitális fényképezőgépek,
miután Európai Bizottság kilátásba helyezte ezen eszközök vámtarifa-besorolásának módosítását. Míg a digitális kamerák ma még informatikai terméknek minősülnek, és 0 százalékos vámtarifa kulcs alá tartoznak, Brüsszel a típustól függően 4,9 vagy 12,5 százalékos vámmal sújtott videokamerákkal megegyező besorolást tart indokoltnak.

Visszavenné a HP által a PC-eladások terén
elhappolt világelsőségét a Dell. A cél érdekében az amerikai vállalat az Inspiron 1501-es modellel megkezdte első AMD processzoros noteszgépének forgalmazását. A trónfosztás nem kizárt, hiszen az Egyesült Államokban eladott számítógépek közel fele AMD processzoros, és a HP is ennek tudhatja be, hogy riválisától átvette a piacvezető szerepet.


A nagyvállalati szoftvermegoldások
szállítójaként ismert Mercury Interactive felvásárlását lezárta a HP. A 4,5 milliárd dollár értékű tranzakció az eddigi legnagyobb szoftvercég-akvizíció a HP történetében. A Mercury integrálásával a HP szoftver üzletágának éves bevétele várhatóan meghaladja majd a 2 milliárd dollárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik