Gazdaság

Egymillió kiló gyümölcsből főztek pálinkát

Az egyik újfehértói pálinkafőzdében már egymillió kiló gyümölcsből főztek pálinkát az idén.

Az MTI fotósa által készítet képen Takács Sándor főzőmester látható az újfehértói Zsindelyes Pálinkafőzdében.

Az első gyümölcsök beérésétől december közepéig tart a pálinkafőzési szezon. Az idén mintegy egymillió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel ebben a pálinkafőzdében, amelyek közül a legtöbb alma, szilva és meggy volt. Kísérletként 600 kilogramm csipkebogyót is cefrésítettek és pálinkát főztek belőle.

A 23 különböző fajta gyümölcsből főzött szeszes italok egy része mint hungaricum a német, a cseh és a szlovák piacokon talál vevőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik