Az amerikai ViaGen nevű vállalat most ezen dolgozik: terveik szerint a kiváló minőségű húst adó marhákat sokszorosítanák, kifejezetten ínyencek számára.

Angus marhahús. Ezzel kezdenek.
A marhahús-imádók általában a márványozott húsért rajonganak. Ez valójában a zsírszövet sajátos eloszlása, ami egyértelmű összefüggésben áll a porhanyóssággal, vagyis azzal a tulajdonsággal, ami igazán élvezetessé teszi az efféle hús fogyasztását. A márványozottság öröklésmenete azonban túl bonyolult, ezért, bár van lehetőség kifejezetten e tulajdonságra szelektálni, kiváló minőségű, hibátlan húst mégis sok ezer egyedből csupán egy ad.
A ViaGen viszont az ilyen értékes állatok klónozására vállalkozott: a tökéletes húst adó egyedek szövetmintáiból a vágást követő 48 órán belül képesek új egyedet létrehozni, akár a bifsztekben található sejtekből is – a klónozás petesejtre épülő technológiája miatt természetesen csak teheneket. Elképzelésük szerint persze nem magát a klónozott egyedet vágnák le. Azt tenyészállatként használnák, és így a már meglévő, és sokszor bevált bikák mellett végre a garantáltan jó húsú tehenek is a tenyésztők rendelkezésére állnának.
A ViaGen elsőként a híresen finom Angus marhák klónozását tűzte ki célul. Ahhoz persze, hogy ezek utódainak húsa forgalomba kerülhessen, az amerikai a gyógyszer- és élelmiszerfelügyeletnek (FDA) biztonságossá kell nyilvánítania a klónozott húsok fogyasztását: az ezzel kapcsolatos döntésre azonban még alighanem éveket kell várni.
