Gazdaság

Erdős Ákos minden kormánnyal jóban volt

Erdős Ákos, a magyarországi nyomdamogul Amerikába költözik és valószínűleg a T-mobiltól távozott Sugár Andrással vág kommunikációs üzletbe – derül ki a manager magazin áprilisi számából.

Erdős Ákos 18 milliárd forintos vagyonával a manager magazin tavalyi listája szerint a tizedik leggazdagabb magyar. A nyilvánosság elől rejtőzködő üzletember hosszú évek óta először adott interjút a manager magazinnak.

„Minden kormánnyal remekül dolgoztam”

Erdős Ákos utoljára akkor került a figyelem középpontjába, amikor 2004-ben megvásárolta az államtól a Nemzeti Tankönyvkiadót. A jobboldal az adásvételt azért támadta, mert Erdős korábban Gyurcsány Ferenctől vette meg a szintén tankönyvekkel foglalkozó Perfekt Rt-t, és a két üzlet között összefüggést sejtettek.

„Én minden kormánnyal remekül dolgoztam, egyetlen nagy történelmi bűnöm, hogy megvettem a Perfektet egy Gyurcsány Ferenc nevű fiatalembertől, aki tanácsadója volt Medgyessy Péternek, és az én pechem az, hogy Gyurcsány Ferencből miniszterelnök lett” – mondta az üzletről a manager magazinnak.

Erdős életútinterjújában elmondja: segítette Pintér Sándort, miután leváltották rendőr-főkapitányi posztjáról, és őrző-védő vállalkozásba kezdett. Amikor Pintér később belügyminiszter lett, Erdős nyomdája több fontos megbízást is kapott a tárcától. Érdemes fontos embereket munkával vagy pénzzel segíteni, ha bajba kerülnek, mert a kapcsolatok később még jól jöhetnek – nyilatkozta a lapnak Erdős.

Sugárral dolgoznak tovább

Az üzletember most egy nemzetközi befektetési alap létrehozásán fáradozik, amely Európa-szerte kommunikációs vállalatokat vásárol fel partnereivel, majd azokat konszolidáció után tovább értékesíti.

A vállalkozás tervét egy tapasztalt üzletemberrel együtt találták ki. Erdős ugyan nem erősítette meg, hogy Sugár Andrásról van szó, de a manager magazin kérdésére nem is cáfolta a feltételezést, hogy partnere a Westelt felfuttató és a T-Mobiltól nemrég távozott menedzser.

Az áprilisi menedzser magazinban megjelenő interjúból kiderül: Erdős a közeljövőben Amerikába költözik, ahol felesége orvosi ösztöndíjat kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik