Gazdaság

Elhalasztja a közgyűlését a Telekom

A Magyar Telekom (MT) nem tartja meg április végén 2006. évi rendes közgyűlését, tekintettel arra, hogy a vállalat pénzügyi eredményeinek auditálása még folyamatban van. A MT az audit lezárását, illetve a szükséges igazgatósági döntések meghozatalát követően teszi közzé az évi rendes közgyűlés pontos időpontját, valamint az osztalék összegére vonatkozó javaslatot – közölte a cég.

A Magyar Telekom 2005. évi eredményeinek 2006. február 13-án történt közzétételekor bejelentette, hogy vizsgálatot folytat az egyik leányvállalata által mintegy 700 millió forint értékben megkötött szerződések ügyében. Ennek keretében azt vozsgálják, hogy a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a releváns jogszabályokkal. A független jogi tanácsadó vezetésével és az audit bizottság felügyelete alatt zajló vizsgálat még jelenleg is tart, és az MT eredményeinek auditálása függ a vizsgálat kimenetelétől.

A Magyar Telekom emiatt valószínűleg bizonyos a magyar törvények és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szabályzata által megállapított határidőket nem tud tartani.


Az említett törvények és szabályzat értelmében a tőzsdei cégeknek a közgyűlés által jóváhagyott, auditált éves jelentéseiket a vonatkozó pénzügyi év végét követő 120 napon belül (legkésőbb május 2-ig) be kell nyújtaniuk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének és a BÉT-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik