Gazdaság

Ezer új munkahely a nyíregyházi ipari parkban

Három új beruházás zajlik a Nyíregyházi Ipari Parkban: bővít az Electrolux, a Jászplasztik Kft. és a Gabriel Chemie Kft. - közölte a parkot működtető helyi önkormányzati kft. ügyvezető-igazgatója.

Diczkó József elmondta: a svéd Electrolux csoport 6 milliárd forintos befektetéssel új gyártósort alakít ki üzemében áprilisig, a magyar érdekeltségű Jászplasztik pedig az Electrolux műanyagipari beszállítója lesz, illetve a 3 milliárd forintos költségből készülő új üzeme könnyűszerkezetes épületekhez is gyárt majd szigetelő anyagokat. Az osztrák Gabriel Chemie Kft. színező termékeket gyárt majd új szabolcsi üzemében, amelyet a legkorszerűbb technológiával szerel fel, 700 millió forint befektetéssel.

Az ipari park vezetője elmondta: a három üzem termelésének felfuttatása után mintegy ezer dolgozónak ad majd munkát, így a Flextronics nyíregyházi gyárából augusztusig elbocsátásra kerülő 950 embernek könnyebben lehet újra állása. A sajtótájékoztatón Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere a Flextronics létszámleépítéséről szólva kiemelte: az amerikai cég eddig minden vállalt foglalkoztatási kötelezettségét többszörösen túlteljesítette a szabolcsi megyeszékhelyen.

A cég az üzem 2000. évi építésekor vállalta, hogy 2001. december 31-én már 1000 embernek ad munkát, amit 2004. végéig megőriz. Ezzel szemben 2005. december 31-én már 3200 dolgozót foglalkoztatott, és a bejelentett mostani 950 fős leépítés után is jóval több alkalmazottja lesz a vállaltnál – mondta a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik