Gazdaság

Felértékelődhet Szeged régióközpont szerepe

Nemcsak az autópálya megléte lényeges a befektetők szempontjából, a kedvező üzleti környezet legalább ilyen fontos - jelentette ki Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium külgazdasági helyettes államtitkára csütörtökön Szegeden.

A helyettes államtitkár szerint nagy előrelépés lesz a befektetésösztönzés területén Szeged térségében, amikor december 10-én az M5-ös autópálya eléri a várost – mondta a szakember a VII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia előtt tartott sajtótájékoztatón.

Ugyancsak nagy lépés lesz e téren a román EU-csatlakozás, amikor egy biztos piac lép be az unióba – mondta a szakember, aki szerint a befektetőket elsősorban a keleti piacok fontosságáról kell meggyőzni. Ez is javíthatja a magyarországi befektetési kedvet – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. A magyarhoz távolról sem hasonlítható üzleti környezet Romániában felértékelheti Szegedet, hiszen a Dél-Alföldről sokkal megbízhatóbban, biztosabban lehet majd ellátni a román piacot – mondta a szakember.

A szakember a kedvező üzleti környezet megteremtése mellett, a folyamatos információáramlást, a pozitív tapasztalatok bemutatást látja legfontosabbnak a befektetők megnyerésében. Ezért december 9-én olyan konferenciát szerveznek, ahol a régióban megtelepedett cégek képviselői osztják meg tapasztalataikat a befektetni szándékozókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik