Gazdaság

Növelné piaci részét Romániában az OTP

Terjeszkedő bankrendszer, fejlődő pénzügyi szektor jellemzi a román gazdaságot, emiatt az OTP Bank Romania (OBR) jogosan reménykedik abban, hogy a jövőben a jelenlegi 1 százalék körüli piaci részesedését mintegy 5 százalékosra növelhesse.

Hárshegyi Frigyes, az OTP Bank Romania vezérigazgatója emlékeztetett: az OBR tavaly vette meg a viszonylag kis méretű RoBankot azzal a céllal, hogy megvesse lábát a román piacon. Ennek révén kívánt kifejleszteni egy kiterjedt bankhálózatot. Meg is született egy komoly, három éves fejlesztési terv. “Első nekifutásra” az a cél – mondta -, hogy mintegy száz fiókos hálózattal rendelkező bankszervezetet hozzon létre, s hogy a jelenlegi – 1 százalék körüli – piaci részesedést 5 százalékra emelje.

Mindez komoly beruházást, szervezetfejlesztést jelent, épületeket, fiókhálózatot, technikát kell teremteni, rengeteg embert kell alkalmazni, kiképezni – mondta a vezérigazgató, aki szerint az OBR szerteágazó üzleteket szeretne kiépíteni mind a lakosság, mind a vállalati szféra irányában.

Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére elégedetten nyilatkozott arról, hogy az OTP Bank Rt. a román takarékpénztár (CEC) privatizációjában – az előzetes, nem kötelező erejű szándéknyilatkozatok alapján – felkerült az összesen nyolc bankot tartalmazó rövidített listára. Azért éppen a CEC-et szemelte ki magának a cég, mert ez az utolsó bankok egyike, amelyet egyáltalán még privatizálnak, és amely jelentős piaci súllyal rendelkezik a román piacon – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik