Gazdaság

Hónapok óta csökken a német munkanélküliség

Németországban augusztus végén, szezonális kiigazítással, 38,838 millió volt a foglalkoztatottak száma, 24 ezerrel több, mint július végén. Hetedik hónapja nőtt a foglalkoztatás, és ennek az üteme április óta nem volt ilyen gyors.

A szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint ténylegesen 39,835 millióan voltak állásban augusztus végén, 73 ezerrel többen, mint egy hónappal korábban.

A német munkaügyi hivatalból előzetesen kiszivárogtatott adatok szerint szeptemberben a munkanélküliek száma, szezonális kiigazítással, 40 ezerrel nőtt, kiigazítás nélkül 80 ezerrel 4,65 millióra csökkent.

Németországban, szezonális kiigazítással számolva, 4,796 millióan voltak munka nélkül augusztusban, 12 ezerrel kevesebben, mint júliusban. Júliusban 43 ezerrel csökkent a számuk. Szezonális kiigazítással számolva a munkanélküliség aránya 11,6 százalékos volt augusztusban, változatlan júliushoz képest.

Ténylegesen a munkanélküliek száma augusztusban júliushoz képest 44 ezerrel 4,728 millióra csökkent, az arány 11,4 százalék a korábbi 11,5 százalék helyett. Ez a legerősebb visszaesés augusztus hónapban 1994 óta. Júliusban 68 ezerrel nőtt az állástalanok száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik