Gazdaság

5 millió forintra büntette a GVH a Pick Hűségprogramot

admin
admin

2005. 09. 29. 13:58

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Pick Szeged Rt.-t.

A 2005. szeptember 29-i határozatában a GVH megállapította, hogy a vállalat a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított az általa bonyolított „Pick Hűségprogrammal” kapcsolatban.

A Pick Szeged Rt. 2003. júniusában indította el a jelenleg is tartó „Pick Hűségprogram” elnevezésű akcióját, amelyben bármely vásárló részt vehet, aki a „Pick” termékek csomagolásán elhelyezett, pontot érő matricákat kivágja, összegyűjti és a megadott címre beküldi. Az összegyűjtött pontok különböző ajándéktárgyakra, illetve vásárlási utalvánnyá válthatók át. Az egyes tárgyak kapcsán pontosan meghatározásra kerül, hogy hány ponttal szerezhetők meg.

A „Pick Hűségprogramban” 2005. január 1-jétől jelentős változások következtek be. Míg 2004 végéig bárki bármilyen mértékű pontot beküldhetett, 2005. január 1-jétől az évente egy fogyasztó által beküldhető pontok száma 7 200 pontban került maximalizálásra. Az egyes megszerezhető ajándéktárgyak pontértéke is jelentősen emelkedett.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 2005. szeptember 29-én tartott tárgyalásán megállapította, a Pick Szeged Rt. a „Pick Hűségprogram” lényeges feltételeinek megváltozásáról egyes fogyasztói csoportokat nem tájékoztatott megfelelően, így e fogyasztók nem szereztek tudomást a beküldhető pontok számának korlátozásáról és az ajándéktárgyak pontértékének emelkedéséről.

A jogsértés megállapítása mellett a Versenytanács 5 millió forint bírságot is kiszabott a vállalkozással szemben. A bírság összegének meghatározása során a Versenytanács figyelemmel volt arra, hogy a vállalkozással szemben a 2004. évben két versenyfelügyeleti eljárás is indult fogyasztók megtévesztése miatt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.