Gazdaság

Rekord évet várnak a kelet-közép-európai ingatlanpiacon

admin
admin

2005. 09. 20. 16:20

Az első félévben a tavalyi egész éves érték 80 százalékának megfelelő összegű, 2,6 milliárd eurónyi ingatlanügyeletet kötöttek kereskedelmi ingatlanokra a kelet-közép-európai régióban, így ismét rekordot dönthet az ügyletek éves összértéke a DTZ Research gyorsjelentése szerint.

A befektetők ismét Lengyelország, a Cseh Köztársaság és Magyarország iránt mutattak nagy érdeklődést. Egyedül Lengyelországban 1,8 milliárd eurót fektettek be a befektetők, a régióba irányuló összes befektetés 67 százalékát.

Az utóbbi időszak új jelensége, hogy az ingatlanokba fektető alapok figyelme a fővárosok központjaiban található irodáktól az üzlethelyiségek, valamint különösen a vidéki bevásárlóközpontok és a hipermarketek irányába fordult.

A régió kereskedelmi ingatlanjaiba fektetők közül 2005 első félévében a franciák voltak a legaktívabbak: alapjaik hat hónap alatt 790 millió eurót fektettek be a régióban. A német befektetési alapok költése 700 millió euróra rúgott, de az amerikaiak és az osztrákok részesedése is jelentős volt az idei első félévben. Emellett megjelentek a hazai ingatlanokba fektető alapok is, mint a magyar Raiffeisen Ingatlan Alap, a cseh Ceska Sporitelna, illetve a lengyel Arka és BPH alapok.

Magyarországon 2005 első félévében viszonylag kevesebb üzlet jött létre – a lezárt ügyletek volumene 200 millió euró körül alakult -, az előrejelzések szerint az év végére azonban az előrejelzések szerint 550 millió euró értékű iroda- és üzlethelyiség cserél majd gazdát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.