Gazdaság

15,8 százalékos növekedés a Tesconál

A Tesco-Global Áruházak Rt. nettó forgalma 175,6 milliárd forint volt 2005. első félévében, ami 15,8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A Tesco csoport nettó forgalma 14,1 százalékkal, 18,8 milliárd fontra emelkedett, míg az adózás előtti profit 18,7 százalékkal, 908 millió angol fontra nőtt – áll a cég kiadott közleményében.

Az idei év első félévében a Tesco-Global Áruházak Rt. nettó forgalma 175,6 milliárd forint volt, ami a tavalyi év hasonló időszakához képest 15,8 százalékos növekedést jelent. A Tesco csoport nettó forgalma 14,1 százalékkal, 18,8 milliárd fontra, míg az adózás előtti profit 18,7 százalékkal 908 millió fontra nőtt.

A Tesco az első félévben két új áruházat nyitott Gödöllőn és Kisvárdán, valamint Komáromban a napokban adta át a 45. hipermarketet. Jászberényben pedig szerdán nyílik egy ötezer négyzetméteres új Tesco áruház. 2005 végére további 12-14 áruház nyitását tervezi az áruházlánc többek között Székesfehérváron, Pakson, Tapolcán, Siklóson, Csornán, Kiskunfélegyházán, Csepelen és Szentesen, mintegy kétezer új munkahelyet teremtve ezzel. A közeljövőben átadásra kerülő boltok között megnyílnak az első kisebb, ezer négyzetméter alapterületű üzletek is Veszprémben és Tatabányán.

Az áruháznyitások mellett a benzinkúthálózat fejlesztése jelenti a növekedés másik forrását. Az első hazai Tesco benzinkút 2004-ben nyílt a Pesterzsébeti hipermarket szomszédságában. Azóta a benzinkutak száma elérte a tizenhetet. Az év végéig szintén további kutak megnyitását tervezi a Tesco. Az új benzinkutak Kalocsán, Cegléden, Baján, Székesfehérváron, Hódmezővásárhelyen, Gyöngyösön, Tapolcán, Szarvason, Siklóson, Kiskunfélegyházán és Szentesen nyílnak meg.

A Tesco 11. születésnapját ünnepli Magyarországon. Jelenleg 45 hipermarketet, 5 szupermarketet, és 22 kis boltot üzemeltet országszerte és mintegy 16500 munkavállalót foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik