Gazdaság

BKV: késik az elektronikus díjszedés

admin
admin

2005. 09. 05. 07:56

Már biztos, hogy nem indul be jövő év február 28-án a Budapesti Közlekedési Rt. elektronikus díjrendszere. A tervezetthez képest két hónapot csúszik a bevezetés – tudta meg a Világgazdaság.

A késlekedést az okozza, hogy a közbeszerzési döntőbizottság (kdb) megsemmisítette a BKV-nak azt a döntését, amellyel érvénytelenné nyilvánította az egyik pályázó, a MÁV Informatika Kereskedelmi, Szolgáltató és Tanácsadó Kft. részvételi jelentkezését. Emiatt egyébként kétmillió forint bírságot is kiszabott a társaságra. A végső határidőn azonban a kdb határozata nem változtat, azaz 2007. december 31-ig a BKV teljes hálózatán bevezetik a rendszert.

A BKV az Elektra Budapest, vagyis a közforgalmú közlekedés elektronikus díjbeszedési rendszerének megtervezésére, elkészítésére, telepítésére, beüzemelésére, frissítésére, finanszírozására, valamint rendelkezésre álláson alapuló fix összegű díjfizetés mellett történő működtetésére indította a közbeszerzést. A MÁV Informatika Kft.-n kívül a Sagem Magyarország Elektronikai Kft., a T-Systems Hungary Kft. és az EDS Magyarország Kft. versenyezhet a megbízásért.

A június közepi eredeti ajánlattételi határidőt szeptember 12-re hosszabbította meg a BKV. Ennek megfelelően a tervezett eredményhirdetés időpontját október 12-ére, a szerződéskötését pedig november 11-ére módosították. Emiatt az elektronikus díjrendszert a millenniumi földalattin nem a tervezett időben, azaz jövő év február 28-án, hanem április 30-án vezetik be. A rendszer két másik részhatárideje is tolódik, így a 2-es és 3-as metró vonalán 2006. november 30-ig, a HÉV-en pedig 2007. május 31-ig esedékes a bevezetése.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.