Gazdaság

A Malév biztonságosan működik – állítja a cég

A Malév szóvivője az fn.hu ma délben közölt cikkére reagálva közölte, hogy a légitársaság jól szerepel minden nemzetközi összehasonlításban, így a biztonságossági szempontok versenyében is.

Mint azt az eurohirek.hu-ra hivatkozva péntek délben közöltük, a Francia Polgári Repülésügyi Igazgatóság minden évben kétszer közzéteszi a világ legbiztonságosabb légifuvarozóinak listáját. A ma nyilvánosságra hozott kilencvenhárom társaság között a Malév nem szerepelt, tehát a franciák nem tartják biztonsági szempontból kielégítőnek a magyar légitársaságot.

Krebsz Adrien, a cég szóvivője szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében kiemeli, hogy a Malév, miután április közepéig lecserélte régi gépeit, jelenleg Európa legfiatalabb Boeing flottájával rendelkezik. A tizennyolc Boeing 737 Next Generation típusú gépből álló flotta a kor követelményeinek, így a biztonsági elvárásoknak is megfelel. A 90-es években kifejlesztett gép minden idők legnépszerűbb repülőjének számít.

Az Európai Légitársaságok Szövetsége (AEA) összehasonlításban a Malév a pontosságot tekintve 2005-ben első, a járatteljesítésben hatodik, elveszett poggyász szempontjából a hetedik a 25 európai légitársaság között. A Malév Rt. repülőgépeinek műszaki állapota világszínvonalú – mondta a szóvivő.

A Malév a nyári menetrendi időszakban átlagosan heti 470, naponta 60-70 járatot üzemeltet, 34 ország 54 városába közlekedtet járatokat. A legtöbb gép Amszterdamba és Londonba repíti az utasokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik