Gazdaság

Vaklárma volt a 200 millió eurós agrár-visszafizetés?

Egyelőre vaklármának bizonyult a szlovákiai Új Szó című lap értesülése, miszerint Magyarországnak 200 millió euró körüli összeget kellene visszafizetnie – írja a Napi Gazdaság.

A lap értesülései szerint egyelőre vaklármának bizonyult az Új Szó szlovákiai lap értesülése, miszerint Magyarországnak 200 millió euró körüli összeget kellene visszafizetnie – más, újonnan csatlakozott ország mellett –, mert normán felüli árukészletet halmozott fel baromfihúsból, sertéshúsból és tejből, amit a közösség egyébként a belső piac egyensúlyának fenntartása miatt szankcionál. A Napi Gazdaság az agrártárcától úgy értesült, hogy az év végéig is eltarthat, hogy az Európai Unió szakemberei értékeljék a magyar agrárkészletek nagyságát a 2004-es csatlakozás időpontjában.


Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter korábban kijelentette: Magyarország jogszerűen járt el, így nem hajlandó fizetni és kész akár az Európai Bíróságig is elmenni, hogy bizonyítsa igazát. Múlt heti találkozójuk után a szlovák, a magyar és a lengyel agrárminiszter, továbbá a cseh és a szlovén mezőgazdasági államtitkár is tiltakozott az országaikat állítólag sújtó, összesen 500 millió visszafizetendő euró miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik