Gazdaság

Részvénypiaci bizonytalanság

Tőzsdei szakértők szerint bizonytalan kedden a BÉT iránya, a vezető papírok közül talán a Mol és az OTP erősödhet – írja az MTI.

Horváth Zoltán, a CIB Bank kereskedője szerint a nap elején még kitarthat a kedd délután megindult erősödés, de nem kizárt, hogy napközben ismét megfordul a piac iránya. A blue chipek közül az OTP-ben és a Molban lát még erőt, de a forgalom szerinte szerdán is az átlag alatt marad.
Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank elemzője szerint a térség olajszektorhoz tartozó részvényeire kedvező hatással lehet az OMV gyorsjelentése, amely szerint a vállalat nettó profitja sokkal jobb lett a vártnál, így a Mol piaca is élénk lehet. Az OTP kereskedése véleménye szerint a külföldi bankszektor szereplésétől függ. A többi papír piacán szűk sávú ármozgásokat valószínűsít.

A BUX kedden 167,85 pontos, 0,81 százalékos emelkedéssel, 20.782,42 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 10,93 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz viszonyítva.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik