Gazdaság

Gyenge minőségűek az új metróállomások

A Budapesti Közlekedési Részvénytársaság vezérigazgatója elismerte, hogy a pénteken átadott metróállomások kivitelezési hibáival kapcsolatos észrevételek jogosak. Aba Botond kiemelte, hogy gyatra minőségű állomásokat nem veszik át – írja az Index.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy egyelőre csak a közönségnek adták át az állomásokat, a valóságos műszaki átadás október 30-án lesz. Aba ígérete szerint a következő két hónapban a hibák kilencven százalékát kijavítják.

Nem fogjuk átvenni az állomást ezekkel a hibákkal – jelentette ki a vezérigazgató az weblap hétfői cikkében megjelent fényképeket látva. Aba Botond szerint Batthyány téri a leggyatrább az átadott három állomás közül. Hasonló magyarázattal állt elő egy évvel ezelőtt is a vezérigazgató az akkori kifogásokkal kapcsolatban is.

Arra, hogy miért ázott be már a második napon a metró, Aba Botond azt mondta: a felújítás alatt a munkások kinyitottak egy csatornafedőt, amit elfelejtettek visszatenni. Ezt a kivitelező elismerte. A többi hibához a vezérigazgatónak annyi hozzáfűznivalója volt, hogy az illesztékekkel és a szigetelőszalaggal elrejtett hegesztéssel kapcsolatos észrevételek jogosak, amelyekre a főmérnök figyelmét felhívja.

A 2-es metró felújításának öt évre tervezett munkái 2005-ben 7,6 milliárd forintba kerülnek a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság májusi közleménye szerint. A metróállomások felújítására, a belső beépítési- és építészeti munkák elvégzésére kiírt nyílt, nemzetközi pályázatot a budapesti Strabag Rt. nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik