Gazdaság

A szlovák kormány nem mond le a Hankook beruházásról

Szlovákia július végéig új javaslatot dolgoz ki azért, hogy mégis ott valósuljon meg a dél-koreai Hankook gumiabroncs-gyártó 500 millió eurós beruházása – tájékoztatta a Reuters hírügynökséget egy magát megnevezni nem kívánó illetékes.

Elmondása szerint a szlovák kormány az új javaslat elkészítésénél figyelembe veszi a korábban tett magyar és a lengyel ajánlatokat is. Mindamellett az informátor szerint csökkentek Szlovákia esélyei Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

A Hankook idén választotta ki Szlovákiát közép-európai gyártótelepe színhelyéül, de elállt ettől a tervétől, miután a pozsonyi vezetés a múlt héten csütörtökön elutasította a vállalat fejlesztési támogatásra vonatkozó igényét. A dél-koreai beruházó Pavol Rusko gazdasági minisztertől a beruházás 21 százalékos támogatására kapott ígéretet, amit a szlovák kormány nem fogadott el, mondván, hogy a dél-koreai ajánlat kedvezőtlen.

A pozsonyi döntés után újra felmerült, hogy a Hankook mégis Magyarországon, esetleg Lengyelországban hozza létre legnagyobb közép-európai üzemét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik