Gazdaság

A Bertelsmanné az RTL 90 százaléka

Az esseni központú WAZ-csoport közel 20 év után visszavonul a televíziózástól. Az elkövetkező hetekben a társaság eladhatja részesedését Európa legnagyobb médiacsoportjában, az RTL Group-ban.

Az RTL többségi tulajdonosa, a Bertelsmann vásárolhatja meg 550 millió euróért a WAZ részesedését – a Der Spiegel információi szerint. A WAZ 7,4 százalékot megtart a 31 csatornát üzemeltető RTL-ben. Ha az tranzakció létrejön, akkor a Bertelsmann részesedése 90,4 százalékra emelkedhet.

Az idei első negyedben 159 millió euróra nőtt a Bertelsmann üzemi eredménye a tavalyi első negyed 111 milliójához képest. Adózott eredménye 33 millió euró lett az egy évvel korábbi 31 milliót követően. Európa legnagyobb és a világ negyedik számú médiavállalkozás bevételei közel azonosak voltak a tavalyi első negyedével: 3,8 milliárd eurót értek el, a tavalyi 3,79 milliárd után.

A cég a negyedéves eredmények ismertetésekor megerősítette egész éves előrejelzését, a forgalom és a nyereség növekedését jósolva, konkrét számokat azonban nem közölt.

Tavaly árbevétele 17 milliárd euróra bővült, mindenekelőtt a legnagyobb európai tv-konszern, az RTL-csoport járult hozzá a jó eredményhez, 4,9 milliárd eurós bevétellel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik