Gazdaság

Csak járj és nézz




Csak járj és nézz 1





Csak járj és nézz 2
Csak járj és nézz 3
Csak járj és nézz 4
Csak járj és nézz 2

Samsung DVDL1200W


Kinek? Maximalista, jól kereső yuppie-knak
Mennyiért? 315 ezer forint.
+ Lapos design, jó képminőség, „óriás” képernyő.
– Ennyiért már laptopot is lehet kapni, amely DivX-et is lejátszik.

 




Csak járj és nézz 2
Csak járj és nézz 7
Csak járj és nézz 4
Csak járj és nézz 2

LG DP-8821

Kinek? Filmimádó, sokat utazó, bérből élő pároknak.
Mennyiért? 70 ezer forint.
+ Élvezhető képméret, DivX formátum támogatása.
– Csak az újabb modellhez (DP 9800) van távirányító.






Csak járj és nézz 2
Csak járj és nézz 11
Csak járj és nézz 4
Csak járj és nézz 2

iRiver PMP-140

Kinek? Informatikához konyító kütyü-guruknak.
Mennyiért? 90 ezer forint (40 gigás változat)
+ Sokoldalú felhasználás, digitális képek tárolása, diktafon, rádió stb.
– Filmnézésre nem igazán alkalmas, csak 8,9 centis képernyő

Csak járj és nézz 1
Csak járj és nézz 2

Hordozható CD-lejátszóval villantani ma már elég ciki egy fiatal, sikeres menedzser számára. A nagy kapacitású MP3 lejátszó, például egy iPod a minimum követelmény egy hosszú üzleti út során. Sokkal „trendibb”, egyúttal élvezetesebb is azonban egy hordozható házimozi készülék. Ezzel saját kedvenc filmjeit nézheti egy-egy tengerentúli repülőúton, a városi dugóban veszteglő taxiban vagy a természet lágy ölén. Persze ezt megtehetné noteszgépe segítségével is, de az akku hamar lemerül, így aztán a prezentációját már nem tudná véglegesíteni az útja során – no meg így nem is lenne eléggé divatos. Száz szónak is egy a vége, nem élet az élet széles képernyős, hordozható DVD-lejátszó nélkül.

Itt van mindjárt egy csúcsmodell, az igazi ínyenceknek szánt Samsung DVD L1200W típusjelű gép. Szélesvásznú képernyője több mint 30 centi (12 col) átmérőjű, amely egy kisebb hordozható számítógép képméretének felel meg. Az összehajtva 2,5 centiméter vékony csúcsgép távirányítója is elfér egy ingzsebben, s az csak hab a tortán, hogy egyidejűleg három fejhallgatót csatlakoztathatunk. A kitűnő képminőséggel csábító nagy gép akkuja is jól bírja, akár három-négy mozifilmet is végignézhetünk egy töltéssel. Háromszázezer forint feletti ára pedig nem fog hazavágni egy igazi menedzsert.

Aki azonban nem akarja egy jó középkategóriás laptop árát otthagyni egy mindent tudó „walk DVD-ért” annak remek megoldás egy szolidabb LG modell, jelesül a DP-8821 briliáns fantázianevű készülék. A DivX formátumot is támogató masina filmkedvelő pároknak is tökéletes választás, ugyanis két fülhallgató-kimenettel látták el, 17,8 centi átmérőjű széles képernyőjét pedig összebújva célszerű nézni, és még a babaruhára is marad pénz baráti ára okán. Aki azonban otthonosan mozog a kütyüvilágban, és ismeri a filmes fájlformátumokat, annak bizonyára számos számítógépen tárolt filmje van. Ez esetben akár egy színes kijelzős multimédia lejátszóba is invesztálhat. Ebbe ugyan hiába próbálnánk begyömöszölni a DVD lemezt, mert annak nincs helye, de gyors USB 2.0 csatolóval áttölthetők a számítógépes zene-, kép-, vagy videófájlok. E gépek nem sokkal nagyobbak egy MP3 lejátszónál, így zsebben is elférnek. Képernyőjük persze nem nyújt valódi moziélményt, de például rövidebb filmek, videóklipek, fényképek visszanézésére jól használható. A tucatnyi modell közt figyelemre méltó az iRiver PMP 140 típusú készüléke. Beépített winchestere 40 gigabyte zenét, képet és videót képes tárolni, ráadásul FM rádióként, diktafonként is használható, sőt a rádióról és külső forrásból is rögzíthetünk vele hangot, vagy áttölthetjük digitális fényképezőnk fájljait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik