Gazdaság

Többmilliárdért fejleszt Győrben a Hydro Aluminium

Többmilliárdos zöldmezős beruházással Győrben építi fel új motorblokk- és hengerfejgyártó üzemét a világ harmadik legnagyobb alumíniumipari konszernje, a norvég Hydro Aluminium – adta hírül a Napi Gazdaság.

Mersich Gábor, az 1993-ban létrehozott Hydro Alumínium Kft. gazdasági igazgatója a gazdasági lapnak elmondta, hogy a beruházást csak akkor kezdik el, ha sikerül megállapodni a világ vezető autóipari cégeivel az új termékek sorozatgyártásáról. A Napi Gazdaság információi szerint elsősorban a DaimlerChryslerrel és a Volkswagennel a kiszemelt partner.

Az elmúlt évek során Magyarországon több mint 100 millió eurót fektetett be Hydro. Az új gyár a magyar cégének harmadik üzeme lesz. A beuházás megvalósításával párhuzamosan a jelenlegi 650 fős létszámot 800-ra növelik. A győri Hydro Alumínium közvetlen partnere többek között a General Motorsnak és az Audinak is. A tavaly már 16 milliárd forintos árbevételt elérő, első üzemét még 1997-ben, majd a másodikat 2001-ben felépítő győri leányvállalat egyben Magyarország legnagyobb kínai exportőre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik