Gazdaság

Beindult a Sikeres Magyarországért hitelprogram

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt.-nél beindultak a Sikeres Magyarországért hitelprogramok, a kereskedelmi bankoknál július közepétől fokozatosan fogadnak be az új célokra is igényeket. Az egységes vállalkozásfejlesztési program szabad kerete 204 milliárd forint.

Az MFB-nél már a Sikeres Magyarországért vállalkozásfejlesztési hitelprogram szerinti új célokra, s feltételekkel is benyújtható kérelem – tudta meg a Világgazdaság Aladics Sándor vezérigazgató-helyettestől. A kereskedelmi bankokkal a napokban állapodtak meg az új lehetőségek mielőbbi bevezetésében és mikéntjében. Az MFB a jövő héten küldi ki a programban részt vevő mintegy 30 pénzintézetnek a refinanszírozási keretmegállapodás tervezetét. A bankok várhatóan július közepétől fokozatosan léptetik be az új programcélokat. A zökkenőmentes átállás érdekében szeptember 1-jéig a régi konstrukciók szerint is lehet hitelt igényelni.

Az MFB-nél elérhető összevont vállalkozásfejlesztési hitelprogram keretében felvehető kölcsön ötmillió forinttól egymilliárdig terjedhet. A hitelek, egységesen 15 éves futamidővel, háromhavi Euribor plusz legfeljebb négy százalék évi kamattal, kétéves türelmi idővel vehetők fel (kivétel a Mikrohitel plusz).

A vállalkozások számára hirdetett hitelprogram munkahelyteremtés-ösztönzési, városi és települési rehabilitációs, kulturális, innovációs, környezetvédelmi céllal, s PPP típusú finanszírozási lehetőséggel bővült ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik