Gazdaság

Beterjesztés előtt az adóreform

A pénzügyi tárca napokon belül beterjeszti az adórendszer módosításairól szóló javaslatait.

Hamarosan a parlament elé terjeszti az adórendszer és az adózás rendjének módosítását magában foglaló javaslatcsomagját a kormány. Ennek részeként foglalkoznak majd az egészségügyi hozzájárulás rendszerének módosításával is.


Az eho miatt egy hete kormánypárti körökben zavart okozó – a száz lépés programjának részét képező – előterjesztés pontos szövege egyelőre nem ismert. Azonban a parlamenti előterjesztés első lépését már megtették, számot kapott az előterjesztés – ilyen esetben egy-két napot vesz igénybe a szöveg benyújtása. A pénzügyi tárca sajtóosztálya szerint napokon belül sort kerítenek a beterjesztésre.


Az elképzelések szerint módosulnak a személyi jövedelemadóról, az egyes társadalombiztosítási eljárásokról és az adózás rendjéről szóló törvények.

Egyeztettek?


Lapértesülések szerint folynak az egyeztetések az egy hete kommunikációs zavart okozó, az egészségügyi hozzájárulás rendszerének módosítását kitűző javaslatról.


A pénzügyi tárca által a FigyelőNetnek kiküldött anyagban négy területet neveznek meg, amire a továbbiakban ehot-t kell fizetni: osztalék, ingatlan bérbeadás, ingóértékesítés, vállalkozásból kivont jövedelem. Ez ellenkezik azokkal a lapértesülésekkel, amelyek szerint az ingóság eladásából származó jövedelmet kivették volna az új eho-val súlytott jövedelmek közül.


A kisebbik kormánypárt korábban már határozottan kijelentette, hogy nem hajlandó támogatni az eho-rendszerének ilyentén kiterjesztését. Az SZDSZ szerint ez adóemelést jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik