Gazdaság

Az ÁPV még nem szűkíti az AH-listát

Téves volt a napi Gazdaság azon állítása, hogy a privatizációs szervezet a közeli napokban közzétenné az Antenna Hungária (AH) privatizációjához kapcsolódó rövidített listát, amellyel szűkítenék a pályázatra jelentkezők körét – mondta az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója.

Oravecz Péter a Világgazdaságnak elmondta, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) az ÁPV nem tervez ilyet, mivel nem született még meg a döntés – mondta, hozzátéve: a kiértékelés még folyamatban van, és annak végig kell járnia a szükséges döntéshozói fórumokat. Arról pedig, hogy nyilvánosságra hozzák-e egyáltalán a rövidített listát, az ÁPV igazgatósága határoz majd – közölte az igazgató.

Az ÁPV eddig nem árulta el kik indultak a tenderen, de piaci pletykák szerint a cseh Ceské Radiokomunikace, a spanyol Retevisión, a svájci Swisscom, a francia TeleDiffusion de France, a dán TDC, a holland UPC és az olasz Vivendi, valamint pénzügyi befektetők, mint az Advent International, az Argus Capital, a Warburg Pincus, a Macquarie Communications Infrastructure Group vagy az American International Group lehet a kérők között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik