Gazdaság

Átadták a Víziváros Office Centert

Mintegy 4,5 milliárd forint értékű beruházással, a svéd Skogs és az osztrák CA Immo AG fejlesztésében elkészült a Víziváros Office Center - jelentette be Thomas Erdmann, a CA Immo AG nemzetközi fejlesztésekért felelős elnöke.

Az ingatlan teljes bekerülési értéke 22 millió euró, mintegy 4,5 milliárd forint. A fejlesztést 70 százalékban a HVB Bank csoport magyarországi leánybankja, a HVB Bank Hungary, finanszírozta, 30 százalékban a két fejlesztő, saját forrásból.

A Budán, a Moszkva térhez közel található új irodaépület hat emeletén közel 13 ezer négyzetméternyi hasznos területtel rendelkezik, mélygarázsában 234 parkolóhelyet alakítottak ki. Az “A” kategóriás, modern irodaépületben 300-tól 2200 négyzetméterig bérelhetők irodák.

Az iroda bérbeadásával – kizárólagos megbízással – két ingatlantanácsadó céget, a CB Richard Ellist és a Jones Lang LaSalle-t bízták meg.

A svéd Skogsnak ez a második ingatlanfejlesztése Magyarországon, az első, a Buda Business Center a most megnyílt Víziváros Office Center szomszédságában található.

A CA Immo AG első fejlesztése a most megnyílt irodaépület, a cég a közelmúltban vásárolta meg a budapesti Rákóczi úton található irodaházat, az R-70-et, amelyet bérbe ad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik