Gazdaság

A Gyulai lehet Csányi új célpontja

A Gyulai Húskombinát Rt. lehet a húspiac legújabb felvásárlási célponta, amelyért Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó Délhús is versenybe szállhat – adta hírül a Világgazdaság.

Ágazati szakértők szerint a A HAGE Hajdúsági Agráripari Rt. többségi tulajdonában lévő Gyulai Húskombinát (GYH) Rt. a fokozódó piacvesztés és a finanszírozási gondok miatt kerülhet válságba és eladósorba. A GYH tavaly 13-14 milliárd forint árbevételt produkált, amely szerint a negyedik-ötödik legnagyobb a piaci rangsorban a Csányi Sándor OTP-vezér által szervezett Délhús-Pick csoport, a Mónos Péter irányítása alá tartozó Carnex-érdekeltségek és a Román Gyula vezette R-KO-N-cégek mögött.
Húsipari szakértők szerint a gyulai válság első jele lehet, hogy a HAGE jelenleg a húskombinátnak szállító évi 180 ezer hízó leölésére alkalmas vágóvonal leállítását tervezi.


Martos Géza vezérigazgató mindeközben a Világgazdaságnak cáfolta a válságról szóló híreket. Nyilatkozata szerint a cégnél racionalizálási program készül, amelynek csak egyik lehetséges eleme a sertésvágás megszüntetése. Leszögezte: a GYH nem eladó, de a tulajdonosok nem zárkóznak el az esetleges tárgyalásoktól, ha megfelelő ajánlat érkezik. A gazdasági lap értesülései szerint a cég iránt már eddig is voltak érdeklődők, akik között húsipari körökben leginkább Csányi Sándort és Román Gyulát emlegetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik