Gazdaság

Felemás kedd reggel az olajpiacon

Kedden a fő irányzat a csökkenés volt a kőolaj piacon. Brent még ugyan drágult, de WTI tovább csökkent. A befektetők arra számítanak, hogy az amerikai energiaügyi minisztérium szerdán megjelenő adatai az amerikai stratégiai tartalékok további növekedését jelzik.

A Brent drágult, hogy behozza ütemvesztését a Nemzetközi Olajtőzsde (IPE) hétfői szünnapja után az amerikai könnyűolajhoz képest, amelynek ára hétfőn emelkedett, a pénteki, nagy áresést követő technikai kiigazításban. Kedd reggel hordónként 51,76 dollár volt a londoni IPE-n a legközelebbi, júniusi határidőre. Ez 67 centtel drágább a pénteki zárónál.


A nyugati féltekén irányadó amerikai West Texas Intermediate könnyűolajfajta a legközelebbi, júniusi határidőre közép-európai idő szerint kedd reggel hordónként (159 liter) 50,74 dollár volt a New York-i árutőzsde (NYMEX) Szingapúrban folytatódó, elektronikus ACCESS jegyzésében, 18 centtel olcsóbb a hétfői New York-i zárónál.


Az ólmozatlan normálbenzin a legközelebbi, júniusi határidőre kedd reggel gallononként (3,78 liter) 1,5100 dollár volt a szingapúri ACCESS-ben, 0,0045 dollárral olcsóbb a hétfői New York-i zárónál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik