Gazdaság

Csekély mértékben nőtt a Bertelsmann bevétele

Az idei első negyedben 159 millió euróra nőtt a német média-konglomerátum, a Bertelsmann AG üzemi eredménye a tavalyi első negyed 111 milliójához képest. Az eredményt erősen nyomták a Sony BMG zenekiadó vegyesvállalat átalakítási költségei.

Európa legnagyobb és a világ negyedik számú médiavállalkozása, a Bertelsmann bevételei közel azonosak a tavalyi első negyedével: 3,8 milliárd eurót értek el, a tavalyi 3,79 milliárd után. Az árfolyam- és portfolió-hatásoktól megtisztítva 1,5 százalékkal nőttek a bevételek.
A Bertelsmannt 30 millió eurós átalakítási költségek terhelték, mivel tavaly a zenekiadó részlegét, a BMG-t egyesítették a japán Sony zenekiadójával. Másfelől a francia M6 tévé teljes konszolidációja a negyedben 25 millió euróval emelte az üzemi eredményt.
A Bertelsmann jelentősen növelte üzemi eredményét tavaly egész évben, elsősorban a televíziós üzletágnak köszönhetően. Adózott eredménye az egy évvel korábbinak közel hatszorosára, 1,032 milliárd euróra nőtt. Az üzemi eredmény 1,429 milliárd euróra emelkedett a tavalyelőtti 1,026 milliárdról, az árbevétel 17 milliárd euróra bővült 16,8 milliárdról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik