Gazdaság

44 millió euróért épül áruház Soroksáron és Dunakeszin

Összesen 44 millió eurós beruházással Dunakeszin és Soroksáron épül az osztrák tulajdonú ingatlanfejlesztő cég, az ABLION Kft. első két ABLON Buy-Way áruháza - jelentette be az ABLON Kft. kedden.

Az ABLON Buy-Way kiskereskedelmi központ lesz, az ingatlanfejlesztő a bérelhető üzlethelységek 40 százalékát már bérbe adta, további 40 százalékáról pedig előrehaladott tárgyalásokat folytat. Mindkét helyszínen található lesz férfi, női és gyermekruházati áruház, divatáruüzlet, könyv-, CD- és DVD-üzlet, játékbolt és lakberendezési üzlet. A kiskereskedelmi egységeken kívül az épületekben fitness-wellness termet, éttermet és bowling termet is kialakítanak.


A Soroksár határában, az ElectroWorld és a BricoStrore áruház mellett, 4 hektáros területen épülő épületegyüttes 12 ezer négyzetméternyi bérelhető területet foglal magába. A Dunakeszi melletti, 6 hektáros területen épülő épületben 20 ezer négyzetméternyi terület lesz bérelhető. A kivitelezés mindkét helyszínen 2005 márciusában megkezdődött és a tervek szerint 2005 őszén sor is kerül átadásukra.


Mindkét épülő ABLON Buy-Way szomszédságában jelentős fejlesztések várhatók a következő másfél évben, műszaki és lakberendezési, valamint barkács- és sportáruházak nyílnak, és a környékbeli beruházások biztosíthatják, hogy mindkét helyszínen új kiskereskedelmi központ létesüljön.


Az ABLON 1993-ban létesített Budapesten irodát. Az ABLON Kft. eddig 80 ezer négyzetméternyi irodaépületet épített fel és adott bérbe, a cég részesedése a budapesti irodapiacon közel 10 százalék. A cég 2002-ben a lakóingatlan-piacra is belépett és terveiben szerepel a szállodaipari beruházás is szerepel.
Az ABLON Kft. tulajdonosai az osztrák Volksbank-csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztési és projektfinanszírozó cégek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik