Gazdaság

Sugárzó periféria


Sugárzó periféria 1

Logitech forradalmian új optikai egér bevezetését jelentette be a múlt héten: a lézeres egeret. Az eddigi megoldásokkal szemben, ahol egy LED szolgáltatta a fényforrást, az MX 1000 esetében alacsony hullámhosszú lézer segítségével figyelik a periféria mozgását. Ezáltal az egér hússzor érzékenyebben követi „hagyományos” társainál a felületek részleteit, s így jobban teljesít sima vagy fényes anyagokon, de érdes alátéteken is.

Az MX 1000 Laser Cordless Mouse lézerfénye láthatatlan az emberi szemnek, és a Logitech szerint teljesen biztonságos. A lézersugár egy polírozott ezüstgyűrűből árad ki a szerkentyű alján, megvilágítja az egér alatti területet, majd ugyanazon a gyűrűn keresztül visszatükröződik, és egy belső szenzor érzékeli a felület részleteit. Amikor a lézeres egeret elmozdítják, a szenzor a legapróbb változást is érzékeli a felszínen, és a képernyőn látható kurzor mozgásával mutatja azt.


Sugárzó periféria 2

A célcsoport elsősorban azokból állhat, akiknek szükségük van a pontos mozgáskövetésre: építészekből, designerekből, és végül, de nem utolsósorban a számítógépes játékok rajongóiból. A felmérések szerint van igény a nagyobb érzékenységre: a Logitech által megkérdezett 2 ezer – optikai egeret használó – személy kétharmada jobbnak találta volna, ha az egere még több felületen működik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik