Gazdaság

Képi luxus




Digi-Frame DF-1710

Képi luxus 1

Kinek?

A digitális fotózás rajongóinak szánt kiegészítő.
Mennyiért? 3 ezer dollár.
Előnye: A keret a szoba stílusához alakítva rendelhető.
Hátránya: Kinyomtatva olcsóbb gyönyörködni a képekben.  

Audiovizuális élménnyel társítja a test örömeit a medencéiről híressé vált Jacuzzi cég: a kaliforniai vállalat luxusotthonokba álmodott pezsgőfürdős masszázskádja házimozi-rendszerrel egybeépítve kapható. A csodamedence képernyője 110 centiméteres, nagyfelbontású, ultralapos 16:9 képarányú plazma, amelyet DVD/CD/AM/FM lehetőségekkel és 5.1-es surround hangrendszerrel láttak el – természetesen vízhatlan kivitelben.

A nedves mozizás kényelmét fej- és lábtámla, illetve a víz alatti világítás biztosítja, az élményt állítható fúvókákból pezsgő, masszázs és gyógyfürdő üzemmódokban feltörő vízsugarak fokozzák, s az ezeket meghajtó hangtompítóval ellátott motor csöndes működése teszi teljessé. A hangulatot csupán egy rosszul megválasztott film vagy műsor teheti tönkre, ilyenkor jó, ha kézközelben ringatózik az úszó távirányító, s a zavaró tartalom egyetlen gombnyomással száműzhető.




Logitech QuickCam Orbit 

Képi luxus 2

Kinek?

Videokonferenciát gyakran folytatóknak.
Mennyiért? 130 dollár.
Előnye: A kamera digitális zoommal szerelt.
Hátránya: Egyelőre egyfajta színben kapható.  

A high-tech lakás színvonalát tovább emelheti egy, immár szárazföldi, a nappalikba ajánlott, felfüggeszthető, 19 colos képátlóval rendelkező, 1280×960 felbontású digitális képkeret. Ennek 12 gigabyte-os integrált merevlemeze több ezer állóképet tárolhat, így nemcsak egy-egy családtag portréját jelenítheti meg, hanem – akár baráti összejövetelen – diavetítésre is alkalmas. A fotók mellé WAV és MP3 zenei fájlok is rendelhetők, ugyanis a ráma az MPEG-1 és MPEG-4 videoanyagok mellett ezek lejátszásra is alkalmas. Az USB interface-szel, CD-ROM-mal, Ethernet csatlakozóval kapható berendezésen a fotók távirányító segítségével cserélgethetők.




Jacuzzi La Scala  

Képi luxus 3

Kinek?

Az életet nagykanállal evőknek.
Mennyiért? 30 ezer dollár.
Előnye: Vízhatlan kivitel, úszó távirányító.
Hátránya: Ennyi pénzért komoly megtakarítás mellett profi jacuzzi és önálló házimozi rendszer vehető.

Nem szükséges viszont távirányító a Logitech legújabb webkamerájához. A szintén inkább otthonokba tervezett készülék „engedélyezi”, hogy az élő videobeszélgetés alatt a hívó fél elmozduljon a kamera látómezejéből, ugyanis az intelligens tárgy figyeli az arc mozgását. Hirtelen és kiszámíthatatlan mozdulatok esetén vízszintesen 180 fokban, függőlegesen pedig 60 fokban követi alanyát. A kamera 1,3 megapixeles felbontással rendelkezik, CCD képszenzorával már nyomtatásra is megfelelő, 1280×960 pixeles fényképek készíthetők; ráadásul állványra szerelhető, ami akkor jöhet jól, ha a felhasználó esetleg nem számítógépe mellől, hanem mondjuk a kádból folytatja videotelefon-beszélgetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik