Gazdaság

Digitális társak




Fujitsu MARON-1  


Digitális társak 1
Házőrző droid. Biztonságot felügyel.

Kinek?

Az otthonuktól gyakran és hosszú ideig távol levőknek.
Mennyiért? 2500 dollár.
Előnye: GSM kapcsolat droid és gazdája között.
Hátránya: Hiányzik belőle a porszívó funkció.

Hivatalosan is kezdetét veheti a nyaralás tervezgetése az Utazás Kiállítás megnyitásával. A nyári pihenés kényelmét számos hardvergyártó szolgálja ki. A Fujitsu például arra a pihenés tervezgetésekor sokszor felmerülő problémára kínál megoldást, hogy ki felügyeljen a házra, amíg az távollétünkben üresen áll. A japán cég Maron-1 fantázianevű, kerekeken gördülő droidjára javasolja bízni a feladatot. A robot tudománya, hogy beépített digitális fényképezőgépével felvételeket készít a lakásban, majd azokat továbbküldi gazdája mobiltelefonjára. Így biztosítja a tulajdonost arról, hogy otthon minden rendben van, azaz „nem tették tiszteletüket” a házban betörők. Az LCD monitorral, érintőkijelzővel, Windows CE operációs rendszerrel szerelt segéderőt gazdája mobiltelefonja által az infravörös távvezérlővel működtethető szórakoztatóelektronikai és háztartási eszközök kezelésére is használhatja.




Sony Vaio PCVA-HVP20  


Digitális társak 2
Szórakoztató utitárs. 31 órányi képanyagot tárol.

Kinek?

Repülőgépen sokat és hosszan utazóknak.
Mennyiért? 455 dollár.
Előnye:Tévére csatlakoztatható, így nagy képernyőn is élvezhető a merevlemezen tárolt, maximum 31 órányi anyag.
Hátránya: Nem képes MP3 formátum lejátszására.

Hosszú utazások alkalmával jó társ lehet az unalmas órák elütésében a Sony Vaio integrált, 20 gigabyte kapacitású merevlemezzel szerelt hordozható videólejátszó berendezése. A felhasználók a készülékre PC-jük merevlemezén rögzített és tárolt tévéműsorokat, videóanyagokat tölthetnek USB 2.0 interface-en keresztül. A hordozható készülékre másolt anyagokat később a 3,5 colos képátlóval rendelkező, TFT folyadékkristályos kijelzővel szerelt berendezésen nézhetik vissza.




Samsung DuoCam SC-D6040  


Digitális társak 3
Kettő az egyben. Mozgó- és állóképet is készít.

Kinek?

Az in-tegrált meg-oldások kedve-lőinek.
Mennyiért? 800 dollár.
Előnye: Könnyű váltás a kamera és a fényképező funkciók között
Hátránya: Konzervatív külső. 

Az utazásnál gyakori nyűg, hogy az embernek egyszerre kell a nyakában hordania video-kameráját és fényképezőgépét. A Samsung a probléma feloldására egy 4,13 megapixeles digitális fényképezőgépet keresztezett egy MiniDV digitális video-kamerával. Ez utóbbinál a beépített MPEG-4 videokom-patibilitás lehetővé teszi a másodpercenkénti 30 képkockában történő mozgóképrögzítést. Az eszköz egyébként két külön, de egymás fölé rendezett objektívvel működik. A kamerán egy külön nyomógombbal lehet váltani a funkciók között, de van egy másik kapcsoló is, amellyel az expozíció és a zársebesség kezelése, a rekesznyílás beállítása és az automata mód között lehet választani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik