Gazdaság

Irány a nyár!

Álomutazások, amelyek sokak számára mindig is álmok maradnak. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik megengedhetik maguknak, hogy útra keljenek csodás célok felé, télből a nyárba és fordítva.

Irány a nyár! 1

A kínálat egyre bővül, olyan országok nyíltak meg az utóbbi időben a láto-gatók előtt, amelyek emberöltőkön keresztül megközelíthetetlenek voltak, a határok őrizték a titkokat a politika, a vallás, vagy egyszerűen csak a fizikai megközelíthetetlenség okán. Az elzárt, misztikus Kína, Vietnam, Kambodzsa, Laosz, vagy Thaiföld mára vállalta a turistaparadicsom szerepét is, ahogy Ecuador, Chile, Peru, Argentína, Brazília is kedvelt, megszokott utazási célponttá vált. Nincs eldugott sziget, még a lakatlanokra is rátalált a turistabiznisz, luxusszállodát telepítve a természet csodái közé.

Hogy merre is indulunk, az sokszor nem is csak pénz, hanem ismeretek, és persze fantázia kérdése. Ami az ismereteket illeti, azokat nem kis fáradtság megszerezni, a rendszerint lázas kutatómunka eredménye halomnyi prospektus, bennük gyakran meglehetősen szűkszavú leírás az úti célokról, amelyekben a hangsúly inkább az utazási iroda szolgáltatásain van, mintsem a világ adott szegletének bemutatásán. Azaz a választást nem a helyszín adta élmények határozzák meg, hanem inkább az utazással kapcsolatos kényelmi ígéretek és az ár. Összeállításunkban kedvcsináló étlapot kínálunk egy jó menü összeállításához, amelyhez a partnert olvasóinknak kell megtalálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik