Gazdaság

Szerelemre született


Szerelemre született 1

Sting popkulturális tájképére fel kell festenünk az esőerdőket, a sivata-gokat, Londont és New Yorkot. A művész energetizáló hatására szerelmek lobbantak fel, kis népek összeforrtak az ENSZ-ben, virágba borult a sivatagi rózsa és így tovább. Sting Sacred Love című lemezének dalai éppúgy tele vannak jóakarattal, arab motívumokkal, és modern groove-okkal, ahogy legutóbbi lemezén is hallhattuk, de Sting mégis mindig más.

A tűfenyő illatú, a charity-kampányoknál is hatásosabb klipeknek köszönhetően legkésőbb év végéig mindenki beszerzi a Szent szerelmet.

A popban nem feltétlenül erény a jogkövető magatartás, a new age-es evangelizáció és a szerelem küldése (Send Your Love), de a Sting zenéjében lévő gravitáció, jó ízlés és jó szándék legalizálja a művész elképzeléseit.

A Sacred Love szerethető lemez, még ha az ember többre is tartja Sting előző életében véghez vitt dolgait, és itt természetesen a Police munkásságára gondolunk. De ez csak lábjegyzet, mert csacskaság lenne felemlegetni a lassan húsz éve feloszlatott new wave készenléti egységet.

A lemez legfőbb erényei közé sorolhatjuk a dinamizmusát, és azt a mesterséges, de mégis élettel teli zenei mikroklímát, amit csak az tud megtervezni, akinek tökéletes az arányérzéke, tiszta a szíve és a stúdiója. Az album számai az iraki háborúra való felkészülés idejében születtek, a művész szerepeltet is egy háborúellenes felszólalást (This War), de elsődleges célja az volt, hogy szeretettel teli, ózondús popfuvallatokkal lássa el a felnőtteket.




 Paraméterek
Sting: Sacred Love • Universal
58 perc, 12 szám
Poptőzsdei árfolyam: ****

Persze, adott az összehasonlítás: van-e olyan jó ez a lemez, mint a …Nothing Like The Sun, vagy a The Dream Of The Blue Turtles? A diplomatikus válasz az lenne, hogy ez más, ám ne kerüljük meg a kérdést: nincs rajta egy másik English Man In New York, nincs rajta egy a Fragile-hoz, vagy a Russians-höz fogható dal, de Sting más utakon jár, és visszakereshetőség nem szerepelt a tervei között.

Helyénvalónak érezzük értékállításait, kinyilatkoztatásait, a modern popról alkotott vízióit, hisz’ ötven fölött változik az ember zenei étrendje, tovább szagolja a jó borokat, tisztában van évjáratokkal, és csak azokkal koccint, akik tényleg fontosak számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik