Gazdaság

Egyterűen nagyterű


Egyterűen nagyterű 1

Immár harmadik buszlimuzin-típusával rukkolt ki a Volkswagen, hogy még nagyobb részt kanyarítson ki magának az autóeladásban átlag felett gyarapodó egyterűek piacán. A Multivan és a Sharan után az idén tavasszal a kompakt multi purpose van (MPV) kategória kínálatát gazdagító Tourannal lepte meg a márka szerelmeseit.


Egyterűen nagyterű 2

A Volkswagen 53 éves ez irányú tervezési tapasztalatai jóvoltából a Touran jó eséllyel indul a piaci megmérettetésre. Annál is inkább, mert ebben a kategóriában különösen fogékony a vevő az ötletességre, a könyöklők, ülések alatt húzódó rakodó-rekeszekre, az egyenként kiszerelhető, piknikkosárral, belső kerékpártartóval felcserélhető ülésekre, a kombiknál is nagyobb tér kihasználhatóságára. Például, hogy hány személyt, mekkora “rakományt” lehet elhelyezni a kocsiban. A Touran alap változatban ugyan 5 üléses, de felárért 7 üléses változatban is rendelhető. A poggyásztérben ugyanis további 2, akár összecsukható és könynyen kiemelhető ülés is elhelyezhető. Az 5 üléses változat csomagtere pedig az alaphelyzetű csaknem 700 litertől az ülések lehajtásával, illetve kiemelésével közel 2 ezer literig növelhető, ami már a kompakt egyterűek kategóriájában is rangot jelent. A variálhatóság szoros összefüggésben áll azzal, hogy a Tourant nemcsak családi és szabadidő-autónak szánták a tervezők, hanem akár “üzleti célra”, szállítási feladatok ellátására is alkalmassá tették.


Egyterűen nagyterű 3

A többcélú igénybevételhez igazodik a Touran motorcsaládja is. A família egyik ékessége a vadonatúj, közvetlen benzinbefecskendezéses, 1,6 literes FSI motor a maga 115 lóerejével. A 2,0 literes FSI erőforrás kicsit később várható. Mivel “van”-ről van szó, kétféle dízelmotorral, a már ismerős 1,9 literes, 100 lóerős TDI mellett új, 2,0 literes TDI-vel is szerelik a Tourant. Ez utóbbi nemcsak a 136 lóerős teljesítményére lehet büszke, hanem arra, hogy már az Euro 4 zaj- és károsanyag-kibocsátási normákat is teljesíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik