Gazdaság

Heti portfólió – Osztott figyelem

.

A világgazdaság jelenlegi helyzetében, amikor recesszió fenyeget a húzó gazdaságokban, a Fed és az Európai Központi Bank valószínűleg folytatja eddigi kamatcsökkentési politikáját#
Az uniós konvergencia miatt a külföldiek elsősorban a hosszabb futamidejű magyar ál-lampapírokat keresik, ezért a szakember az ajánlott portfólió felét hosszabb lejáratú állampapírokkal töltötte fel.

A kosár másik felét alkotó részvények közé a Matáv azért került be, mert az Amerikát ért terrortámadás óta alaposan megváltozott a nemzetközi távközlési szektort övező hangulat. A Matáv eladósodottsága nemzetközi összehasonlításban alacsony, cash-flow termelő képessége nagyon jó. A Mol portfólióba kerülését főként a gázüzletág veszteségének remélt csökkenése indokolja. Egyelőre sok a bizonytalanság a lengyel PKN-nel történő fúzió útjában, de az eddigi döntés kedvező a Mol számára. Az OTP kiválasztását a bankszektor várható jó teljesítménye indokolja. A következő évben a belső fogyasztás növekedése jótékony hatást gyakorolhat a bank eredményességére, és a szlovák IRB Bank részvényeinek megvásárlásáról szóló szerződést is a napokban írhatják alá. A Richter eddigi legmagasabb kilenc havi eredményét érte el. Az Egis jövőre dinamikusan növelheti eredményét, amiben nagy szerepet játszik a 3 éves gyógyszerár-megállapodás, valamint az orosz piac várható fejlődése. A Rába-papír szereplését a DaimlerChryslerrel kötött megállapodás hosszú távú hatásainak figyelembevétele indokolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik