Gazdaság

Keresik a legsikeresebb női menedzsert

Immár másodízben rendez exkluzív gálát a gazdasági élet meghatározó szereplői részére, a TOP 200 című kiadvány megjelenése alkalmából a Gundel és a Figyelő 2001. szeptember 28-án. A rendezvényen - idén első alkalommal - díjat vehet át a civil közösségért legtöbbet tevékenykedő cég és legsikeresebb magyar női menedzser is a TOP 200-ba tartozó cégeknél. Már csak napokig lehet pályázni - nézzen körül Ön is a vállalatánál.

Keresik a legsikeresebb női menedzsert 1A szervezők és a támogatók egyaránt missziónak tekintik a nők nagyobb térnyerését a magyar üzleti életben, ezért idén először a legeredményesebb női menedzsernek is díjat adnak át. Egyéni díjkategóriáról lévén szó, a nyertes kiválasztása során szükségképpen kevésbé támaszkodhatunk kizárólag a mérhető adatokra, az ismertséget és a teljesítményt együttesen kell számításba venni.

Jelentkezni lehet Fax: 437-1470, e-mail: figyelo@vnubp.hu, postacím: 1554 Budapest, Pf. 25.

Kapcsolattartó: Ferschl Zsófia, tel.: 437-1436

A legeredményesebb menedzsernő megtalálásában a cégek véleménye és az objektív szempontok egyaránt szerepet játszanak. A TOP 200 soraiba tartozó vállalatok megfelelő indoklással augusztus 20-ig bárkit jelölhetnek a díjra a cégek felső vezetéséből. A jelöléssel párhuzamosan a Figyelő piackutatást is végeztet a női vezetők teljesítményéről, megítéléséről és vállalaton belüli pozíciójáról.

A jelölés és az alapozó kutatás lezárása után a közönség választja meg az év női menedzserét. A beérkezett pályázatokból a Figyelő szerkesztősége összeállít egy rövidített listát, s a rajta szereplő öt jelöltre szavazhatnak a Figyelő és a FigyelőNet olvasói. Voksolni a Figyelőből kivágható szavazólapokkal és az internet segítségével lehet augusztus és szeptember folyamán.

A TOP 200 tagjává válni csak a teljesítménnyel lehet: a Figyelő szakértői a nyár folyamán összesítik a cégek gazdasági adatait. A TOP 200 lista abban különbözik a hasonló gazdasági rangsoroktól, hogy az egyes társaságok konszolidált és auditált pénzügyi adatain alapul, így az egyes eredmények összehasonlíthatóak egymással. A kétszáz legsikeresebb cég rangsorát a Figyelő TOP 200 Gálán hozzák nyilvánosságra, így a rendezvény az előző üzleti év jelképes lezárásának is tekinthető. Azok a cégek, amelyek a kétszázas élcsapatból is kiemelkednek, a Gálán díjat vehetnek át. Idén díjat kap a legnagyobb árbevétel-növekményt elérő és az adózott eredményét legnagyobb mértékben növelő (legtöbbet fejlődő) cég. Hasonlóan a tavalyi Gálához most is jutalmazzuk az előző évhez képest legnagyobb ugrást végrehajtó és a legnagyobb tőkearányos nyereséget elérő vállalatot is.

A cégek egy ötödik, kevésbé számszerűsíthető kategóriában is versenyeznek egymással. Ettől az évtől kezdve díjat kap a közösségi célokért legtöbbet tevő társaság is. A “felelősségtudat” díjat az a vállalat nyerheti el, amelynek társadalmi programjait és a civil közösségért végzett munkáját a szervezők és a Gála támogatói a legeredményesebbnek találják.

A 2000. év női menedzsere díjra történő jelölés határideje 2001. augusztus 20. A pályázatban röviden ismertetni kell a cég által jelölt női topmenedzser (a legfelső vezető testület tagja) munkáját, tevékenységét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik