Gazdaság

ERICSSON R380S – Telefonos kapirka

Most kerül magyarországi forgalomba az Ericsson új "smartphone" készüléke, amely egy mobiltelefon és egy személyi zsebtitkár (PDA) kombinációja.

ERICSSON R380S – Telefonos kapirka 1A készülék tudásban a Nokia Communicatorhoz hasonlítható, műszaki felépítésében pedig a Psion kézi készülékeihez, hiszen ugyanaz az Epoc operációs rendszer fut mindkettőben. A maga 170 grammjával és kinézetével a csupán GSM telefonra vágyókat nem fogja elkápráztatni ez az eszköz, viszont könynyen kedvencévé válhat azoknak az üzletembereknek, akik utazás közben akarnak e-mailezni, internetezni és telefonálni. A billentyűzetet egy mozdulattal le lehet nyitni, amivel egyben felnyitjuk az LCD-kijelzőt. Ez jóval nagyobb, mint a mobiltelefonoké (hosszúsága több mint 10 centiméter), ami a WAP-funkció alkalmazásához kedvező, hiszen a szöveg jobban olvasható a képernyőn. Ezen a PC-kultúrából ismert érintős billentyűzettel is dolgozhatunk (ezt qwerty billentyűzetnek hívják), de a Graffiti-szerű kézírást is felismeri (ezért magyarították a ceruzás kézi készülék nevét kapirkának). Az SMS-ek küldéséhez is kiváló a nagy képernyő.

Gyengéje, hogy a naptár része nem eléggé kidolgozott, találkozóinkat csak napra lebontva tudjuk áttekinteni, úgyhogy akik komolyabb idő-menedzsment készülékre vágynak, azok maradjanak a zsebtitkárnál. A címlistában viszont személy- és cégnév alapján is kereshetünk, s csupán a név lenyomásával el tudjuk indítani a telefonhívást vagy az elektronikus levelezést.

Az Ericsson R380s célközönsége a sokat utazó üzletemberek világa, ára is hozzájuk van szabva: körülbelül nettó 200 ezer forintért lehet hozzájutni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik