Gazdaság

BORSODCHEM – Happy end?

Elképzelhető, hogy elmarad a véres harc a BorsodChem (BC) november 24-i közgyűlésén, legalábbis a napokban lényegesen nőtt ennek a valószínűsége. Múlt csütörtöki sajtótájékoztatójukon ugyanis a Gazprom képviselői a korábbinál jóval békülékenyebb hangot ütöttek meg, s kiderült az is, hogy nem akarják leváltani a kazincbarcikai társaság menedzsmentjét. A BC vezetése egyébként – közvetlenül a Gazpromot követően – külön sajtótájékoztatót tartott, ahol Kovács F. László elnök-vezérigazgató alapvetően a pozitív fejleményekről szólt, kedvezőnek értékelve azt, hogy a Gazprom elnöke immár hivatalosan ismerte el: ők állnak a részvényeiket korábban felvásárló Milford Holdings mögött, illetve hogy a Milford opciós szerződést kötött a Gazprom vegyipari leányvállalatával, a Siburral, a BC közel 25 százalékos részvénycsomagjának átruházásáról.

A tárgyalások egyébként a hét végén is tartottak a Sibur, illetve a Gazprom és a kazincbarcikai vezetés között, s megfigyelők szerint nagy esély van arra, hogy sikerül kompromisszumra jutniuk.

A BC részvénye a történtek hatására csütörtökön újra a rég nem látott 8 ezer forint feletti szintig drágult, ami nagyrészt a két kulcsszereplő elképzeléseinek közeledésével magyarázható. Mint Kovács F. László a sajtótájékoztatón elmondta, a cég harmadik negyedéves eredményei ugyan kismértékű lassulást mutatnak majd az eddigi bővüléshez képest, mert az etilén drágulásával nem tartott lépést a PVC drágulása, a jövőt illetően azonban biztató, hogy október elejétől a cég másik fontos termékének, az MDI-nek megugrott az ára. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik