Gazdaság

BORSODCHEM – Újabb találgatások

A napokban megtörtént a BC részvénykönyivének tulajdonosi megfeleltetése. A napvilágra került információkból kiderült: a Bank of New York részesedése 14,5 százalékról 8,65 százalékra csökkent, ugyanakkor leánycégének tulajdoni aránya 18,3 százalékról közel 25 százalékra emelkedett. A Milford kezében 24,8 százalékos pakett van.

A BC menedzsmentje által kért tulajdonosi megfeleltetés során derült fény arra is, hogy a TVK-BC-részvénycsere során eladási korlátozást vállaló két társaság – a Templeton és a Croesus – mára valamennyi részvényét eladta.

Perrel fenyegetőzik a Gazprom magyarországi helytartójának titulált Rahimkulov, aki a Milford nevében nyilatkozva a BC igazgatósági tagjainak személyes felelősségre vonásáról és a magyar menedzsment leváltásáról beszélt, arra reagálva, hogy a BC eladta a Molnak TVK papírjai egy részét. Az ismételt orosz fenyegetőzések hatására azonban már nem csökkent a BC árfolyama, sőt az pénteken mintegy 1000 forinttal meghaladta a néhány nappal azelőtti 6300 forintos minimumot.

Sokak szerint biztosra vehető, hogy a road show-ra induló menedzsment az őket hagyományosan támogató angolszász befektetési alapokat meg tudja majd győzni arról, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg a novemberi rendkívüli közgyűlésen. Érdemes megjegyezni, hogy a Northern Boulvard alapkezelő 24,96 százalékán túl a Bank of New York rendelkezik további 8,65 százaléknyi részvénnyel, s ezek automatikusan a menedzsmenttel szavaznak a közgyűlésen. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik