Gazdaság

Novacom páholy – HANG ÉS HÁLÓ

A távközlési és informatikai alapú új gazdaságnak egyre több résztvevője és támogatója van hazánkban is. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az elmúlt években a mobiltelefon cégek mellett megjelentek az internet szolgáltatók, majd az úgynevezett alternatív távközlési szolgáltatók is. Tegnap indult útjára a tizedik Médiahajó, oldalán az első Internethajóval. Sok víznek kellett lefolynia a Dunán, amíg a hagyományos média Magyarországon szimbolikusan is elismerte a felnövekvő és mind nagyobb étvágyú kistestvérét, akit a prognózisok szerint jóval nagyobb karrier vár, mint azt akár egy évtizede is sejteni lehetett. Elsősorban a tartalomszolgáltatás digitális, demokratikus forradalmát kötötték az Internethez. A technológiafejlődés, valamint a kommunikáció minőségi és piaci igényei az Internetet azonban, mint infrastruktúrát és bázist a távközlésbe integrálta.

A telekommunikáció a XXI. század gazdaságának egyik legfőbb húzóágazata. Napról napra és óriási iramban fejlődik, miközben átalakítja a piaci folyamatokat, valamint a felhasználói szokásokat. Az adat- és hangkommunikáció újabb forradalmát érjük meg az internet távközlésbe való integrálásával. Világszerte intenzíven növekszik az üzleti- és magán internetfelhasználás, azonban az új média térhódítása még csak a kezdetét éli. A “dotkom-hullám” már elérte Magyarországot is. Stratégiánk az, hogy a piaci résztvevők – vállalatok és szolgáltatók – számára biztosítsuk az új típusú kommunikáció elérhetőségét. Ezzel összefüggésben minden lépést megteszünk az információs társadalom magyarországi kiteljesítéséért. A Novacom célja, hogy elősegítse a hazai távközlési liberalizációt, és gyakorlati lépésekkel biztosítsa a leghatékonyabb internetalapú telekommunikációs rendszerek piaci bevezetését.

Vállalatunk rendelkezik a Magyarországon egyedülálló, Internet Solution Centerrel. Ez az internetes technológia hazánkban a legnagyobb sávszélesség-koncentrációt biztosítja. Az Internet Solution Center a hazai felhasználókat SDH, ATM és Ethernet kapcsolattal a világ legjelentősebb internetalapú menedzselt hálózataival köti össze. A biztonságos és gyors megoldás a Novacom Telehouse szolgáltatásán keresztül valósul meg.

A Novacom hang, adat és integrált csoportokba tartozó távközlési szolgáltatásokat nyújt, amelyek ATM, SDH, ISDN és IP rendszereken alapulnak. Társaságunk digitális optikai hálózatában a legkorszerűbb technológiák kerülnek alkalmazásra, és folyamatosan adaptáljuk a telekommunikáció nemzetközi fejlődésének eredményeit. Banki, kereskedelmi, szolgáltatói és kormányzati ügyfeleink – többek között a Vodafone és a Miniszterelnöki Hivatal – töretlen bizalmát élvezzük. A Novacom tevékenységét magasan képzett, ügyfélorientált csapat koordinálja.

A Novacom a liberalizálódó távközlési piac első számú alternatív szolgáltatója kíván lenni. Legfőbb célunk, hogy növeljük felhasználóink üzleti sikereit, kölcsönös bizalmon alapuló, hosszú távú együttműködést alakítsunk ki és széles körű szolgáltatási palettánk segítségével mindig ügyfeleink rendelkezésére álljunk.

Richard Starets

termékfejlesztési igazgató

Novacom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik