Gazdaság

Ellenzett tüntetés

Agrárdemonstráció – első felvonás című cikkünk nyomán (Figyelő, 2000/23. szám) a Tesco Global Rt. illetékese levelet intézett Karsai Józsefhez, a demonstrációkat szervező bizottság első emberéhez. A levelet, a cég kérésére, az alábbiakban közöljük:

“Tisztelt Karsai József agrárgazda!

Sajnálattal értesültünk, hogy más megoldás híján úgy döntöttek, agrárdemonstrációt szerveznek.

Levelünk apropója ez, illetve az ebből íródott újságcikk, mely az Ön szavait idézi. Ebben elhangzik, hogy várható egy második demonstráció a Tesco vidéki áruházai előtt.

Szeretném leszögezni, hogy a Tesco áruházlánc kategorikusan elzárkózik a demonstrációtól. Nem tartjuk megfelelő helyszínnek egy kiskereskedelmi áruház parkolóját egy állami intervenciós követelés megfogalmazásához.

Egyébiránt a Tesco támogatja a magyar mezőgazdaságot, hisz éppen e cég vállalta fel először a közvetlen termelői bázisú beszállítás megvalósítását a zöldség-gyümölcs beszerzés területén. Az áruházainkban értékesített zöldség, gyümölcs 90 százaléka hazai termesztésű, a fennmaradó 10 százalék egzotikum, illetve banán és citrusféleség. Ami a frissen feldolgozott húsárukat illeti, 100 százalék a hazai beszerzés. Nem elhanyagolható az sem, hogy 7500-8000 embernek biztosít megélhetést áruházláncunk.”

VARGA MÓNIKA

kommunikációs vezető,

Tesco Global Rt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik