Gazdaság

Extrák

INTERNETES KAPCSOLAT. Néhány Japánban furikázó autóban már most lehet e-mailt küldeni és fogadni. Hamarosan a világ összes gyártója olyan autókat dob majd piacra, amely lehetővé teszi a vezetőnek, hogy a kedvenc játékait, filmjeit és zenéjét élvezhesse a műszerfalon keresztül.

NAVIGÁCIÓS RENDSZEREK. Japánban a navigációs rendszerek nem csak az útvonalat mutatják a vezetőknek. Néhány – mint például a Toyota Monet rendszere – a képernyőre varázsolja a főbb kereszteződések közlekedési helyzetét. A kép még nem teljesen élő, de már közelít ahhoz.

SZÓRAKOZÁS. A beszállítók olyan szórakoztatási rendszerekkel kísérleteznek, amelyek hordozható és az autó műszerfalából kivehető DVD lejátszóval rendelkeznek. 2002-től az internet segítségével lehetővé válik, hogy különböző autókban – a hátsó ülésen helyet foglaló – utasok egymással játszanak.

VIDEO MONITOROK. Az autógyártók a kocsi első és hátsó lökhárítójára olyan videokamerákat szerelnek fel, amelyek megkönnyítik a parkolást. Japánban a szabadidős járművek 10 százaléka rendelkezik ilyen, jelenleg 480 dollárba kerülő rendszerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik